[wydarzenie] Slam na KontenerART – turniej z rekwizytami

Już w najbliższą środę zapraszamy na kolejny Slam na KontenerART. Tym razem przed nami turniej z rekwizytami.

Przed środowym Slamem warto zapoznać się z punktem 10 regulaminu. Znajdziecie tam wszystkie informacje dotyczące użycia rekwizytów podczas występu. Wyjątkowo zaczynamy nieco wcześnie, widzimy się na KonterART o 19:30. Do zobaczenia!

Fundacja KulturAkcja i KontenerART zapraszają na cykl turniejów slamerskich odbywających się co dwa tygodnie, a więc jeszcze w terminach:

12.07 – Turniej z rekwizytami
26.07 – Turniej
09.08 – Turniej improwizowany (regulamin wkrótce)
23.08 – Turniej
06.09 – Turniej „wolny” (regulamin wkrótce)
20.09 – FINAŁ – ostatni letni turniej slamerski

KontenerART-em wstrząśnie w tym roku seria turniejów slamerskich – w środy o godzinie 19:30 znów zabieramy się za poetycki performans.

NAGRODY
I miejsce – 200 zł
II miejsce – 100 zł

Slam poetycki, czyli zderzenie stylów:

Jeśli jeszcze nie wiesz, czym jest slam, to będzie to doskonała okazja do zapoznania się z energią sceniczną i siłą słowa młodej poznańskiej sceny poetyckiej. Slam jest doskonałą odtrutką leczącą z negatywnych skojarzeń na temat poezji, bo wraca do jej korzeni – żywej sztuki słowa.

Podczas turnieju publiczność będzie miała okazję wysłuchać i obejrzeć interpretacje tekstów wykonywanych na scenie przez same autorki i autorów, ale także kontrolować przebieg imprezy, głosując podczas wszystkich kolejnych rund na najlepszych z nich. Mocne, aktualne i dowcipne teksty w wykonaniu świetnych performerów, to według nas przepis na doskonały wieczór.

Każdy turniej jest inny a poeci i publiczność nieprzewidywalni, ponieważ scena jest otwarta dla wszystkich. Jeśli czujecie się mocni w piórze, uwielbiacie płynąć z improwizacją i nie lękacie się paszczy publiczności, to możecie stanąć na scenie i każdego turniejowego wieczoru zdobyć sławę zwycięzcy i dwustuzłotową nagrodę.

Do zobaczenia na slamie!
Prowadzący turnieje: Maciej Mikulewicz
Dodatkowe informacje: www.facebook.com/PoznanskiSlam/
Zapisy: poznanskislam@gmail.com

REGULAMIN
1. Organizatorem turnieju są Kontener Art, Fundacja KulturAkcja oraz inicjatywa Poznański Slam.
2. Zarówno udział w slamie, jak i wstęp są bezpłatne.
3. Zwycięzca turnieju otrzyma nagrodę pieniężną 200 zł, a osoba, która zajmie drugie miejsce 100 zł. Pieniądze zostaną przekazane za pomocą przelewu bankowego w terminie do dwóch tygodni po zakończeniu turnieju.
4. Osoby chcące wystąpić w slamie dokonują zgłoszenia drogą mailową na adres poznanskislam@gmail.com przed turniejem, bądź bezpośrednio u organizatorów w dniu slamu, o ile lista nie będzie już zamknięta.
5. Organizatorzy mają prawo zamknąć listę w dowolnym momencie.
6. Uczestniczki i uczestnicy prezentują podczas występu wyłącznie własną twórczość.
7. Pojedynczy występ slamera lub slamerki nie może przekroczyć 3 minut, a w przypadku dogrywki 1 minuty.
8. Slam zostanie rozegrany systemem pucharowym. Uczestniczki i uczestnicy pierwszej rundy zostaną przeciwstawieni sobie poprzez losowanie. Osoba, która wygra w danej rozgrywce przejdzie do następnej rundy. Liczba rund będzie zależała od liczby zgłoszeń. O zwycięstwie w danej rundzie decyduje publiczność poprzez głosowanie. Kto otrzyma większą liczbę głosów, wygrywa. Przy nieparzystej liczbie uczestników prowadzący będzie modyfikował zasady tak, aby zachować równe szanse udziału w turnieju.
9. Jeżeli podczas pojedynku slamerów głosy publiczności rozłożą się po równo, wówczas odbywa się dogrywka.
10. Podczas TEGO turnieju NALEŻY korzystać z rekwizytów! Podczas tego turnieju wymagane jest wykorzystanie (w dowolny sposób) jednego rekwizytu podczas każdego występu. Rekwizyt w kolejnych rundach może się powtarzać. Interpretacja „rekwizytu” pozostaje tu celowo niedookreślona.
11. Nie wolno tylko korzystać z instrumentów muzycznych oraz podkładu muzycznego. Wolno czytać teksty z kartek i urządzeń elektronicznych.
12. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do wykorzystania dokumentacji występów (obejmującej wizerunek uczestników – udział w slamie oznacza złożenie oświadczenia o wyrażeniu zgody na nieodpłatne i nieograniczone w czasie prawo do utrwalenia i rozpowszechniania przez Organizatorów wizerunku uczestnika) w celach promocyjnych i dokumentacyjnych.
13. Kwestiami nieuwzględnionymi w regulaminie oraz jego interpretacją zajmuje się osoba prowadząca turniej.