[wydarzenie] SLAM na KontenerART.

Zapraszamy na slam na KontenerART! Fundacja Kultury Akademickiej i KontenerART zapraszają na cykl turniejów slamerskich odbywających się co (mniej więcej) dwa tygodnie.

TERMINARZ:

31.05 – Otwarcie i pierwszy turniej slamerski
07.06 – Turniej
28.06 – Turniej
12.07 – Turniej
26.07 – Turniej
09.08 – Turniej
23.08 – Turniej
06.09 – Turniej
20.09 – FINAŁ – ostatni letni turniej slamerski

KontenerART-em wstrząśnie w tym znów seria turniejów slamerskich – w środy o godzinie 20 znów zabieramy się za poezję. Startujemy w najbliższą środę – 31 maja!

NAGRODY
I miejsce – 200 zł
II miejsce – 100 zł

Slam poetycki, czyli zderzenie stylów

Jeśli jeszcze nie wiesz, czym jest slam, to będzie to doskonała okazja do zapoznania się z energią sceniczną i siłą słowa młodej poznańskiej sceny poetyckiej. Slam jest doskonałą odtrutką leczącą z negatywnych skojarzeń na temat poezji, bo wraca do jej korzeni – żywej sztuki słowa.

Podczas turnieju publiczność będzie miała okazję wysłuchać i obejrzeć interpretacje tekstów wykonywanych na scenie przez same autorki i autorów, ale także kontrolować przebieg imprezy, głosując podczas wszystkich kolejnych rund na najlepszych z nich. Mocne, aktualne i dowcipne teksty w wykonaniu świetnych performerów, to według nas przepis na doskonały wieczór.

Każdy turniej jest inny a poeci i publiczność nieprzewidywalni, ponieważ scena jest otwarta dla wszystkich. Jeśli czujecie się mocni w piórze, uwielbiacie płynąć z improwizacją i nie lękacie się paszczy publiczności, to możecie stanąć na scenie i każdego turniejowego wieczoru zdobyć sławę zwycięzcy i (dwu)stuzłotową nagrodę.

Do zobaczenia na slamie!
Prowadzący turnieje: Maciej Mikulewicz
Dodatkowe informacje: https://www.facebook.com/PoznanskiSlam/
Zapisy na turnieje i do newslettera: poznanskislam@gmail.com

REGULAMIN
1. Organizatorem turnieju są Kontener Art, Fundacja na Rzecz Kultury Akademickiej oraz inicjatywa Poznański Slam.
2. Zarówno udział w slamie, jak i wstęp są bezpłatne.
3. Zwycięzca turnieju otrzyma nagrodę pieniężną 200 zł, a osoba, która zajmie drugie miejsce 100 zł. Pieniądze zostaną przekazane za pomocą przelewu bankowego w terminie do dwóch tygodni po zakończeniu turnieju.
4. Osoby chcące wystąpić w slamie dokonują zgłoszenia drogą mailową na adres poznanskislam@gmail.com na tydzień przed turniejem, bądź bezpośrednio u organizatorów w dniu Poznańskiego Slamu, o ile lista nie będzie już zamknięta.
5. Organizatorzy mają prawo zamknąć listę w dowolnym momencie.
6. Uczestniczki i uczestnicy prezentują podczas występu wyłącznie własną twórczość.
7. Pojedynczy występ slamera lub slamerki nie może przekroczyć 3 minut, a w przypadku dogrywki 1 minuty.
8. Slam zostanie rozegrany systemem pucharowym. Uczestniczki i uczestnicy pierwszej rundy zostaną przeciwstawieni sobie poprzez losowanie. Osoba, która wygra w danej rozgrywce przejdzie do następnej rundy. Liczba rund będzie zależała od liczby zgłoszeń. O zwycięstwie w danej rundzie decyduje publiczność poprzez głosowanie. Kto otrzyma większą liczbę głosów, wygrywa. Przy nieparzystej liczbie uczestników prowadzący będzie modyfikował zasady tak, aby zachować równe szanse udziału w turnieju.
9. Jeżeli podczas pojedynku slamerów głosy publiczności rozłożą się po równo, wówczas odbywa się dogrywka.
10. Podczas turnieju nie wolno korzystać z żadnych rekwizytów, instrumentów muzycznych oraz podkładu muzycznego. Wolno czytać teksty z kartek i urządzeń elektronicznych.
11. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do wykorzystania dokumentacji występów (obejmującej wizerunek uczestników – udział w slamie oznacza złożenie oświadczenia o wyrażeniu zgody na nieodpłatne i nieograniczone w czasie prawo do utrwalenia i rozpowszechniania przez Organizatorów wizerunku uczestnika) w celach promocyjnych i dokumentacyjnych.
12. Kwestiami nieuwzględnionymi w regulaminie oraz jego interpretacją zajmuje się osoba prowadząca turniej.

Wydarzenie na FB: https://www.facebook.com/events/242348232911596/?fref=ts