[wydarzenie] Mały festiwal slamu // Premiera antologii slamerskiej za 2016 r.

Podobnie jak rok temu, tak i teraz, zapraszamy Was abyście wraz z nami świętowali podsumowanie zeszłorocznych sukcesów jak i tegorocznych planów dragonowo-kontenerART-owej sceny slamerskiej. Nie powinno przede wszystkim zabraknąć autorów antologii „Poetycki freestyle. Poznańska scena slamerska w 2016 roku”, która ukaże się tego dnia w formie pdf na stronie Fundacji.

PROGRAM / 27.04.2017

17:00-19:00 | Warsztaty slamerskie, które poprowadzi Rudka Zydel z pomocą Macieja Mikulewicza. Polegać będą na wspólnej pracy nad przygotowaniem udanej scenicznej interpretacji przyniesionych tekstów, omówieniu sposobów radzenia sobie ze stresem, pracy z mikrofonem, a także na wszystkim tym, co uda nam się jeszcze w tym czasie ogarnąć...

Zgłoszenia ślijcie na adres poznanskislam@gmail.com. Nie zapomnijcie wziąć przynajmniej dwóch swoich tekstów wydrukowanych w kilku egzemplarzach. O udziale decyduje kolejność zgłoszeń.

19:30-20:00 | Premiera antologii „Poetycki freestyle. Poznańska scena slamerska w 2016 roku” – rozmowę poprowadzi Michał Małysa.

20:00-21:00 | Turniej slamerski na najgorszy występ. Tego formatu jeszcze nie próbowaliśmy. I nie za bardzo mamy pojęcie, jak ma wyglądać… Skupcie się na naprawdę złych tekstach. Podczas grafomańskiego dżiu-dżitsu wszystkie chwyty dozwolone!

21:00-21:30 | Na koniec wystąpi nasza ulubiona krakowska slamerka, Rudka Zydel, która niedawno zakwalifikowała się do finałowej ósemki Pierwszych ogólnopolskich mistrzostw slamu poetyckiego. Występ będzie nagrywany.

Wszystkie wydarzenia odbędą się w Klubokawiarni Meskalina. Wstęp wolny.

Adres: www.facebook.com/Klubokawiarnia.Meskalina/?fref=ts

Wydarzenie: www.facebook.com/events/840505269440087/?fref=ts