[premiera] Mała epoka. Daniel Madej.

Pierwszy wydrukowany na papierze tomik poetycki trafia w Wasze ręce. To debiut książkowy Daniela Madeja, pt. „Mała epoka”.

11 maja to dzień premiery „Małej epoki”. W poznańskim Klubie Dragon odbyło się spotkania wokół książki Daniela Madeja, które poprowadził Max Nałęcz. Dla Madeja tomik jest debiutem książkowym, dla nas, zespołu Fundacji, to pierwsza drukowana książka, którą wydaliśmy.

MAŁA EPOKA / Daniel Madej

cena: 15 złotych + koszta wysyłki

jak kupić tomik?

wyślij maila na adres kontakt@fundacja-fka.pl (wysyłając dane do wysyłki, my wyślemy resztę)

ffff

fffff

Daniel Madej (ur. 1989) – poeta, inżynier. Swoje wiersze publikował w internetowych i papierowych pismach literackich („Inter-. Literatura-Krytyka-Kultura”, „2Miesięcznik”, „Wakat”, „Arterie”, „Wyspa”, „Pressje”). Pracuje w korporacji zajmującej się produkcją piwa. Zadebiutował książką „Mała epoka” (2017).

gggg

ggggg

ffff

Czy można w dzisiejszych, nie najpiękniejszych czasach jeszcze sprzedać poezję? Liryzm, czułą obserwację, błyskotliwą frazę, nieoczywisty dowcip? Czy owa poezja debiutującego, młodego Autora, może ocalać, tak jak ocalała przez wieki? Poprzez pióra szacownych noblistów czy literackich kaskaderów, straceńców? Debiutantów kładących na szali korporacyjne życie? Nie wiem. Nie wydaje mi się, by o to chodziło. Wszyscy w języku jesteśmy równie zagubieni i skonsternowani, zawstydzeni swoimi zdaniami. Na wyrost, i ze strachu. Wszyscy chcemy posłuchać wciągających jak pajęczyna historii z happy endem. Mnie ta poezja, spisana biegle i do rzeczy, dała do myślenia, a przede wszystkim – sprawiła przyjemność.

MARTA PODGÓRNIK