Wracamy na KonterART!

Słońce za oknem, tłumy poznaniaków ciągnące nad Wartę i otwarcie kolejnego sezonu na KontenerART. Tak wygląda wiosna w Poznaniu! Już tradycyjnie dokładamy pokaźną cegiełkę do tamtejszego programu kulturalnego. Wśród naszych propozycji znajdziecie m.in. warsztaty, slamy, pokazy filmowe oraz wiele innych atrakcji.

Startujemy już9.05! O godzinie 18:30 na kontenerach będzie czekała na Was Ola Kaźmierczak, która poprowadzi pierwszy z cyklu warsztatów poetyckich. Zajęcia skierowane są dla wszystkich. Nie ma znaczenia czy piszesz własne teksty, prezentujesz je na scenie , dopiero zaczynasz swoją przygodę z poezją, czy po prostu interesujesz się tą dziedziną sztuki literackiej. Natomiast o 21:00 zapraszamy na pierwszą projekcję w ramach  zapowiedzi Festiwalu Kina Międzywojennego (listopad 2018). Tym razem na tapetę bierzemy filmy z niezapomnianymi kreacjami Adolfa Dymszy. Bierzcie uśmiechy, pogoda będzie czekać!

#poznańwspiera