Sobota z FKA na KontenerART!

W najbliższy weekend widzimy się na poznańskich Konterach gdzie przygotowaliśmy dla Was moc atrakcji. Zupełnie nowy cykl Czytanie na śniadanie, kolejna odsłona akcji Przytul Książkę oraz warsztaty z prozy.

FKA dla dzieci // Czytanie na śniadanie
Zapraszamy wszystkie dzieci w wieku 3 - 10 lat wraz z Rodzicami do Królestwa Bajek! Będą Księżniczki, Rycerze, Misie, Słonie i co tylko jeszcze zostało opisane!
Jeśli chcesz zostać Królem lub Królową zapraszamy na poznańskie KontenerArt w najbliższą sobotę o godzinie 13:00.

Przytul Książkę vol. 3
Twoje półki pełne są książek, które dawno przeczytałeś? Szukasz miejsca gdzie zyskają drugie życie, a Ty zaopatrzysz się w nowe tytuły? Zapraszamy na pierwszą edycję akcji PRZYTUL KSIĄŻKĘ. W najbliższą sobotę zapraszamy na KontenerArt, gdzie przygotujemy dla Was przestrzeń sprzyjającą wymianie książek, sprzedaży białych kruków oraz wszelakim rozmowom o jednym z najlepszych wynalazków naszej cywilizacji. Wśród wystawców oraz odwiedzających rozlosujemy książki niespodzianki ;) Wstęp na giełdę jest bezpłatny, jeśli jednak chcesz wystawić się ze swoimi książkami prosimy o kontakt mailowy: przytulksiazke@gmail.com

Alicja w krainie garów, czyli proza od kuchni (warsztaty) # 2
Druga cześć warsztatów z pisania prozy. Na zajęcia może przyjść każdy. Twoje pisanie jest w fazie raczkowania i nie wiesz, jak stanąć na obie nogi? A może o tworzeniu własnych tekstów wiesz już prawie wszystko i chcesz się sprawdzić? Jest jeszcze trzecia opcja – nie piszesz w ogóle, ale interesujesz się prozą. Dla wszystkich znajdzie się miejsce. Jaki mamy plan? - pobudzenie kreatywności, - zapoznanie z warsztatem pisarskim (jak? gdzie? kiedy pisać?), - napisanie małej lub większej prozy. Prowadzenie: Adrianna Pańczak