LiteruFKA powraca!

Wiosna w Poznaniu wielu kojarzy się z powrotem naszego cyklu literackiego literuFKA. W tej edycji przygotowaliśmy aż sześć przepyszcznych spotkań z poezją. Sześć niepowtarzalnych okazji do rozmowy z najciekawszymi współczesnymi polskimi poetkami i poetami.

Po zimowej przerwie powrócliśmy w gościnne progi Klubu Dragon, gdzie gościem pierwszego spotkania była Joanna Roszak. Poznaniannka, autorka m.in. tomów poetyckich: „tintinnabuli”, „lele”, „wewe”, „ladino”, "Tego dnia". Podczas rozmowy z Agnieszką Budnik poetka promowała swój najnowszy tomik "Przyszli niedokonani", wydany nakładem Biura Literackiego.  Kolejne spotkania z cyklu LiteruFKA w terminach: 12.04., 26.04., 10.05. i 24.05.

W pierwszym wiosennym slamie poetyckim zwyciężył Wojciech Kobus. Wszystkie turnieje slamerskie odbywające się w ramach cuklu LiteruFKA stanowią eliminacje do Drugich Ogólnopolskich Mistrzostw Slamu Poetyckiego, których finał odbędzie się 26 maja 2018 r. w CK Zamek w Poznaniu.
_____________

Cykl jest współfinansowany przez Miasto Poznań